Blut in Amsterdam

Eén van de grootste struikelblokken waar je als student tegenaan zal lopen is blut zijn. De vraag
die je jezelf constant zult blijven stellen is; waar is mijn geld gebleven?! Gelukkig zal je niet de enige zijn met af en toe een lege bankrekening, elke student heeft er zo nu en dan last van. Je kan elke maand bij de pakken neer gaan zitten en wachten tot eindelijk je StuFi (of lening) weer is bijgeschreven, maar er zijn genoeg manieren om toch geld te besparen en de hele maand leuke dingen te blijven doen!

blut in tekst

Wekelijks budget

Heel cliché, maar het blijft de beste tip. Pin aan het begin van de week een vast bedrag wat je maximaal wilt uitgeven, en doe daar al je boodschappen van. Op deze manier zal je heel gericht boodschappen gaan doen. Makkelijk voor jezelf, maar ook zeker handig om samen met je huisgenootjes te doen.

 

Huismerken

Leuk of niet, huismerken zullen vanaf het moment dat je op kamers woont je allerbeste vriend zijn. Wees wat makkelijker wat betreft merken en ga (zoveel mogelijk) voor de huismerkeditie van een bepaald product. Vaak is er weinig verschil te proeven tussen de A-merken en de huismerken. Mocht je het toch echt niet lekker vinden, dan kun je altijd nog overgaan op een beter merk. Daarnaast geniet je er extra veel van als je de A-merken als uitzondering af en toe een keertje koopt ;).

 

Aanbiedingen

Hou goed de aanbiedingen in de gaten van de supermarkten waar je regelmatig komt. Is er een product in de aanbieding die je veel gebruikt? Koop er dan meteen meer van! Op komt het toch wel, en je bespaart hiermee een hoop geld!

 

Werken

Wat we allemaal het liefst natuurlijk niet doen, maar wat we allemaal nodig hebben; een baantje. Om leuke dingen te kunnen doen, zal er geld in het laatje moeten komen. Ga opzoek naar een baantje waar je je fijn voelt en met plezier naartoe gaat. Niet alleen leer je heel veel op de werkvloer, maar daarnaast geeft het veel meer voldoening om iets leuks te doen of te kopen als je weet dat je er zelf voor gewerkt hebt! En natuurlijk krijg je er heel veel leuke collega’s bij, wat een leuke manier is om nieuwe mensen te leren kennen.

 

Genoeg manieren dus om beetje bij beetje meer geld over te houden. Nu is het nog een kwestie van je hieraan houden. Gelukkig is een goed begin het halve werk en niet geschoten is altijd mis. Achteraf zal je jezelf dankbaar zijn.

Share:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn