De verjaardag van Ome Willy

Morgen verjaart onze koning alweer voor de 50e keer. Het hele land kleedt zich oranje en iedereen gaat massaal de straat op, weer of geen weer. Maar, er kan natuurlijk maar één stad de leukste viering van heel Nederland hebben; Amsterdam. In Amsterdam is alles op 27 april nét een stukje leuker dan in de rest van ons kikkerland. Dat komt omdat er gigantisch veel te doen is in onze hoofdstad, ook voor studenten. Intree vertelt jullie vandaag wat Koningsdag allemaal te bieden heeft.

Festival
Op deze speciale dag zijn er gigantisch veel verschillende festivals te vinden door de stad heen. Muziekstijlen, locaties en prijzen variëren enorm. Wil je naar een van de drukstbezochte housefestivals op een prominente locatie? Dat kan, maar daar betaal je dan ook voor. Ietsje minder geld op zak? Kies dan voor een festival iets meer buiten de stad met wat minder bezoekers.

Prijs: € € / € € € € (festivals kan je zo duur maken als je zelf wilt)

De stad in
Je kan er ook voor kiezen om niks te plannen en gewoon lekker de stad in te gaan. Het Vondelpark of de Jordaan maar ook de binnenstad zijn leuke locaties om langs te gaan. Iedereen is in het oranje en er zullen verschillende bandjes verspreid zijn door de stad. Het leuke van deze planning is; je plant niks en weet daarom totaal niet wat je kan verwachten. Wie weet in welke kroeg je eindigt?

Prijs: € / € € €

Bootje varen
Altijd al een keer over de Prinsengracht willen varen op Koningsdag maar niet in bezit van een eigen boot? Dat kan! Zolang je maar hard genoeg zoekt, valt er meestal wel een boot te vinden op internet. Houd er rekening mee dat deze optie vrij prijzig kan worden (ligt aan de grootte van de boot en de tijden waarop je vaart). Zorg er wel voor dat je niet belazerd wordt via internet! Dus als het te mooi is om waar te zijn, dan is dat het waarschijnlijk ook.

Prijs: € € € €

Verkopen
Geen zin om de party animal uit te hangen en toevallig ook nog eens weinig centen op de bank? Ga dan eens grondig door je studentenkamer/het huis van je ouders op zoek naar oude rommel. Want: alles valt te verkopen op Koningsdag! Neem een kleed mee, een stoel, misschien wat gezelschap en een hoop snacks/drinken mee om de dag te overleven en stal je kraampje uit waar je maar wilt (check wel even waar het verboden is op de website van de Gemeente Amsterdam). Misschien is het in dit geval niet zo’n goed plan om ook Koningsnacht te gaan vieren, aangezien de beste plekjes al vroeg bezet zijn. Zorg dus dat je rond 6 uur ’s morgens al aanwezig bent.

Prijs: + € € € € (verdienen!)

Wat doe jij morgen? Vertel het ons!

Liefs, Ariana