5 items waarmee je je examenperiode overleeft

Het is alweer half mei en dat betekent dat de eindexamens zijn begonnen. Wij van Commissie Intree leven ontzettend mee met alle eindexamenleerlingen maar we hebben er alle vertrouwen in dat jullie die examens gaan slayen en we jullie in de laatste week van augustus al feestend het studentenleven in zien rollen. Stay strong, you got this! Om jullie door deze zware, donkere periode heen te slepen hebben we een lijstje opgesteld met 5 items die in deze tijd niet mogen ontbreken.

1. Een planning

Het is waarschijnlijk onmogelijk om je eraan te houden, maar een planning geeft je een goed overzicht van wat er moet gebeuren. Maak in ieder geval een overzicht van wat je per vak precies moet weten. Het geeft een goed gevoel om dingen die je wél gedaan hebt door te strepen. Een goede manier om jezelf te motiveren dus.

2. Eten, eten en nog eens eten

Treat yourself en eet lekker! Dit zijn de weken waarin het mag. Je moet je weken achter elkaar uren opsluiten in huis (of in de bieb) dus je verdient het om jezelf lekker te verwennen. Start ‘s ochtends met een goed ontbijt zoals een lekker eitje of wat yoghurt, neem ‘s middags een goed vullende lunch en maak het jezelf ‘s avonds na het eten gemakkelijk met een kop thee en wat chocolaatjes. Je moet het natuurlijk niet overdrijven, maar wees niet te streng voor jezelf door nauwkeurig te letten op de calorietjes. Het is niet meer dan begrijpelijk dat jij zin hebt in een zak chips of chocola na een 3 uur durend examen te hebben gemaakt om jezelf wat op te beuren. Om niet al te ongezond te leven is het goed om voldoende water te drinken en fruit te eten als tussendoortje om je concentratie op peil te houden!

3. Een powerbank

Hoewel je telefoon deze periode minstens 3 uur van de dag op stil staat tijdens je examens heb je een goed opgeladen batterij nodig om haatdragende whatsappjes naar je klasgenoten te sturen te versturen als “Vond jij vraag 163b ook zo ontiegelijk moeilijk?” en “Moesten we dit leren???”. Daarnaast wil je zeker niet met een lege batterij zitten als je wat klaagtelefoontjes naar het LAKS moet plegen.

4. Een verse, nieuwe afspeellijst

Stel een nieuwe afspeellijst samen met liedjes die je helpen ontspannen en concentreren. Niemand studeert voor de lol uren achter elkaar, dus je moet het maar zo leuk mogelijk maken. Een lekker muziekje kan daarbij helpen. Uit studies blijkt dat sommige muziek je echt een boost geeft, het maakt een stofje vrij in je hersenen wat je extra motiveert. Wil je weten welke podcasts je moét luisteren tijdens het leren? Klik hier!

5. Lekker chillpakkie

Kwel jezelf niet met een mini-rok of andere oncomfortabele hipster ongein en koop een outfitje wat lekker zit en waar je je prettig in voelt. Natuurlijk moet je je tijdens je examens wel zelfverzekerd voelen en daar kan een leuke ouftit bij helpen, maar trek niet je beste pak uit de kast. Je moet er namelijk drie uur mee in een broeierige gymzaal zitten. Daarnaast boeit het toch niet hoe je eruit ziet, je bff’s hebben je vast wel in slechtere staat gezien en de rest zie je na de examens nooit meer ;).