Amnesty International is dit jaar maatschappelijk partner van de Intreeweek. Gedurende de week zul je ons daarom op verschillende plaatsen tegenkomen. Kom een potje oneerlijk tafelvoetbal spelen, volg een mensenrechten educatie workshop, kijk wat jouw studentenmogelijkheden zijn bij Amnesty op de studentenbeurs en laat je inspireren!

De beweging

Wij zijn een wereldwijde beweging van meer dan 7 miljoen mensen die strijden tegen onrecht. In meer dan 150 landen voeren we actie voor gerechtigheid, vrijheid, menselijke waardigheid en gelijkheid.

Ons werk beschermt en versterkt mensen – van het afschaffen van de doodstraf tot het opkomen voor de vrijheid van meningsuiting, en van het beschermen van de rechten van migranten en vluchtelingen tot het strijden tegen politiek geweld en vervolging.

Met onze beweging kunnen we een vuist maken tegen onrecht. We weten waar we een verschil kunnen maken en hoe we onze miljoenen supporters kunnen mobiliseren. Dit doen we namelijk al meer dan vijftig jaar.

Onze werkwijze

Mensenrechteneducatie

De educatie afdeling van Amnesty zet zich in om bewustwording over mensenrechten bij scholieren en studenten in Nederland bij te brengen. We geven gastlessen op basisscholen en middelbare scholen over mensenrechten en workshops over etnisch profileren op het MBO. Voor HBO en WO studenten bieden we masterclasses aan. In deze masterclasses behandelen we iedere keer een ander mensenrechten thema zoals: demonstratievrijheid, rechten van vluchtelingen of mensenrechtenverdedigers in China. We geven niet alleen een lezing hierover, maar via een interactieve case study worden de deelnemers zelf aan het werk gezet! Je kunt er al je vragen stellen over het mensenrechten werk van Amnesty International, in contact komen met andere studenten en meer te weten komen over alle studentmogelijkheden bij ons. Wil je hier meer over weten, ga dan naar: www.amnesty.nl/student.

Join the movement!

We hopen dat je in deze introductieweek naast kennis maken met Amsterdam en andere studenten, ook kennis wilt maken met ons. Wij in ieder geval zeker met jou!