Amnesty International is dit jaar opnieuw maatschappelijk partner van Intreeweek. Gedurende de week zul je ons daarom op verschillende manieren tegenkomen. Als je geïnteresseerd bent in thema’s zoals racisme, politiegeweld, LGBTI rechten en vluchtelingen, kijk dan vooral op de Amnesty pagina binnen Intreeweek app om te zien hoe jij in actie kunt komen voor mensenrechten en als student een bijdrage kunt leveren aan het werk van Amnesty International.

 

Mensenrechten voor iedereen

Amnesty International streeft naar een wereld waarin iedereen kan genieten van zijn of haar mensenrechten zoals die zijn opgesteld in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Wij zijn een wereldwijde beweging van meer dan 7 miljoen mensen die strijden tegen onrecht. In meer dan 150 landen voeren we actie voor gerechtigheid, vrijheid, menselijke waardigheid en gelijkheid. Ons werk beschermt en versterkt mensen – van het afschaffen van de doodstraf tot het opkomen voor de vrijheid van meningsuiting, en van het beschermen van de rechten van migranten en vluchtelingen tot het strijden tegen politiek geweld en vervolging.

 

Amnesty International & Studenten

Het educatieprogramma van Amnesty Nederland organiseert regelmatig masterclasses voor (HBO/WO) studenten. In deze masterclasses behandelen we iedere keer een ander mensenrechten issue zoals: politiegeweld, demonstratievrijheid, business & human rights, rechten van vluchtelingen of mensenrechtenverdedigers in Rusland. De masterclasses zijn altijd interactief en bieden ruimte om te discussiëren, vragen te stellen, andere studenten te ontmoeten en meer te weten te komen over alle studentenmogelijkheden bij ons. Naast deelname aan een masterclass kun je ook lid worden van een Amnesty Student Group in bijvoorbeeld Amsterdam. Lijkt het je leuk om samen te werken met gelijkgestemde studenten, lezingen, filmavonden, acties etc. te organiseren en om activisten te ontmoeten? Meld je dan hier aan!

 

Join the movement!

We hopen dat je tijdens de Intreeweek, naast kennis maken met het studentenleven van Amsterdam en andere studenten, ook kennis wilt maken met ons. Wij in ieder geval zeker met jou!

 

Kijkt voor meer informatie op www.amnesty.nl/student en ons Instagram account @amnestystudentnl