Hier vind je alle antwoorden op veelgestelde vragen

FAQ VOOR DEELNEMERS

ALGEMEEN

In de app store. De app heet Intreeweek . Je kunt de app ook gebruiken via je laptop door middel van de volgende link: https://app.intreeweek.nl.  

Ja, de app is gratis.

Ja, het is een week vol met fysieke evenementen die allemaal plaatsvinden in Amsterdam.

Ja, bij het kopen van een ticket voor Intreeweek is het ook mogelijk om een ticket voor een slaapplaats in het Universitaire Sport Centrum (USC) op Science Park te kopen. Hier kan je dan van zondag 27 augustus tot en met zaterdagochtend 2 september overnachten. De registratie voor USC deelnemers zal plaatsvinden op zondagavond (27 augustus). Het is verplicht om hierbij aanwezig te zijn. Hier ontvang je je bandje en andere benodigdheden voor tijdens Intreeweek. Deze registratie op zondag is enkel voor USC slapers, de registratie voor reguliere deelnemers vindt plaats op maandagochtend.

Vanaf het laatste evenement iedere dag zullen bussen rijden naar het USC. Verder wordt er op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag ochtend ontbijt geserveerd. De prijzen voor de additionele slaapplekken op USC zijn:

 • Early Bird: €52
 • Late Bird: €62

Het is van belang dat je jouw eigen luchtbed, slaapzak en kussen meeneemt.

Ontbijt is voor deelnemers die in het USC slapen inbegrepen.

Lunch kan op maandag (Intree Connects), woensdag en donderdag (11 O’Concert) gratis worden afgehaald. Op dinsdag en vrijdag is het mogelijk om op de evenementen lunch te kopen.

Avondeten is op dinsdag (A Taste of Summer) en vrijdag (Intree Festival) gratis.

INSCHRIJVEN

De registratie opent op 6 juli. Gedurende de dag worden uitnodigingsmails verstuurd.

Nee, alleen eerstejaars bachelorstudenten kunnen meedoen aan Intreeweek. Masterstudenten worden uitgenodigd voor de officiële UvA masterintroductie ‘Get in Touch‘.

Wanneer het niet lukt om je in te schrijven voor Intreeweek, kan dit verschillende oorzaken hebben. Volg de onderstaande checklist om erachter te komen waarom inschrijven voor Intreeweek niet lukt.

Het is alleen mogelijk je in te schrijven voor Intreeweek als je voorwaardelijk geaccepteerd bent voor je opleiding.

 1. Heb je je ingeschreven voor een studie met een decentrale selectie?
  Ja, ga naar vraag 3
 2. Heb je de matching voor je studie voltooid?
  Als je dit niet hebt gedaan, is dit een probleem. Deze dagen zijn verplicht en onderdeel van je registratie van de UvA. Als gevolg hiervan is je registratie nog niet voltooid. Je kan je matching status zien in jouw Checklist Inschrijving.
 3. Heb je een plekje gekregen op je studie?
  Ja, ga naar vraag 4. Nee, dan is dit het probleem. Je bent nog niet geaccepteerd aan de UvA en daarom kun je je nog niet inschrijven voor Intreeweek.
 4. Heb je je plekje geaccepteerd?
  Nee, dan is dit het probleem. Je moet je plek voor je opleiding accepteren in Studielink. Je kunt je registreren voor Intreeweek zodra je dit hebt gedaan.
 5. Ga je tandheelkunde (ACTA) of aan de Amsterdam University College (AUC) studeren?
  Ja, dan is dit het probleem. Wanneer je tandheelkunde of aan het AUC gaat studeren kun je niet deelnemen aan Intreeweek door de eigen introducties van deze opleidingen.
 6. Heb je in het verleden ingeschreven gestaan bij de UvA?
  Ja, dan is dit het probleem. Wanneer je een tweede studie start naast je huidige bachelor, kun je helaas niet meedoen aan Intreeweek 2023.
 7. Heb je nog geen antwoord gevonden voor het probleem? 
  Als je dit op 6 juli leest, wacht nog rustig af. De mails worden gedurende de dag door de UvA verstuurd. Mocht dit na 6 juli zijn, stuur een mailtje met je probleem naar intree@uva.nl. Indien het probleem is opgelost, dan ontvang je een mailtje van ons.

Na de registratie van je bachelor ontvang je een mail met een link op 6 juli. Je kunt met iDEAL of creditcard betalen.

Check de spam folder van je email. Je kunt ook kijken in je SIS-omgeving voor de link. Kun je de link nog steeds niet vinden? Neem dan contact met ons op via + 31 (0) 20 5253072 of intree@uva.nl.

De registratie sluit op 14 augustus 23:59 of eerder wanneer Intreeweek is uitverkocht.

Je ontvangt hier uiterlijk het weekend voor Intreeweek een mail over.

De facultaire is een introductie vanuit de faculteit van je studie, deze is verplicht. Je ontvangt hier van je opleiding alle informatie over. Intreeweek is de officiële introductieweek van de UvA. Je kunt zelf kiezen of je hieraan mee wilt doen. Als je meedoet aan Intreeweek, ga je ook naar je facultaire introductie.  

Nee, het is niet verplicht om aan alle evenementen mee te doen. Je kunt zelf kiezen waar je heen wilt en waar niet. Het is echter wel leuk om aan alles mee te doen!  

Je kunt een ticket alleen annuleren (en je geld terugkrijgen) indien de overheid het niet toelaat om naar Nederland te vliegen vanwege de coronamaatregelen. Dit kan tot en met 1 augustus. Verder is het niet mogelijk om je ticket te annuleren en je geld terug te krijgen 

Indien je niet langer aan de UvA studeert, wordt je ticket uiteraard geannuleerd en krijg je je geld terug. Ook dit moet voor 1 augustus gemeld worden. Daarna is een refund niet meer mogelijk. 

Ja, de groepjes worden gemaakt op basis van studie. Je mentor zal in principe ook van dezelfde studie zijn.  

FAQ VOOR MENTOREN EN CREW

Super leuk dat je mee wilt doen als mentor! Registreer je hier.

Super leuk dat je wilt helpen bij Intreeweek als crewlid! Registreer je hier.

Ja dat kan. Wij koppelen je dan aan een medementor zodra de inschrijvingen gesloten zijn.

Ja, dat kan! De voorkeur gaat echter uit naar een medementor van dezelfde studie.

Ja, je moet aanwezig zijn in Amsterdam van maandag 28 augustus tot en met vrijdag 1 september.

Je hoort dit uiterlijk het weekend van 19 en 20 augustus.