Hier vind je
alle
antwoorden
op veelgestelde vragen

FAQ VOOR DEELNEMERS

ALGEMEEN

In de app store. De app heet Intreeweek 2021. Je kunt de app ook gebruiken via je laptop door middel van de volgende link: https://app.intreeweek.nl.  

Ja, de app is gratis.

Indien je de fysieke evenementen wilt bijwonen, moet je in Amsterdam zijn. Echter, als je niet in Amsterdam kunt zijn, dan is het ook mogelijk om een ticket te kopen voor de online Intreeweek. Je kunt dan meedoen alle online evenementen van Intreeweek 2021. Ook word je ingedeeld in een groepje met deelnemers die ook een online Intreeweek volgen, zodat je elkaar kunt leren kennen.  

INSCHRIJVEN

De registratie is open van 5 juli tot en met 8 augustus 23:59.

Nee, alleen eerstejaars bachelor studenten kunnen meedoen aan Intreeweek.

Wanneer het niet lukt om je in te schrijven voor Intreeweek 2021, kan dit verschillende oorzaken hebben. Volg de onderstaande checklist om erachter te komen waarom inschrijven voor Intreeweek niet lukt.

Het is alleen mogelijk je in te schrijven voor Intreeweek als je voorwaardelijk geaccepteerd bent voor je opleiding.

 1. Heb je je ingeschreven voor een studie met een decentrale selectie?
  Ja, ga naar vraag 3
 2. Heb je de matching voor je studie voltooid?
  Als je dit niet hebt gedaan, is dit een probleem. Deze dagen zijn verplicht en onderdeel van je registratie van de UvA. Als gevolg hiervan is je registratie nog niet voltooid. Neem contact op met UvA Studenten Services (+31 20 525 80 80) voor meer informatie over de status van jouw registratie.
 3. Heb je een plekje gekregen op je studie
  Ja, ga naar vraag 4. Nee, dan is dit het probleem. Je bent nog niet geaccepteerd aan de UvA en daarom kun je je nog niet inschrijven voor Intreeweek 2021
 4. Heb je je plekje geaccepteerd?
  Nee, dan is dit het probleem. Je moet je plek voor je opleiding accepteren. Je kunt je registreren voor Intreeweek 2021 zodra je dit hebt gedaan.
 5. Heb je de UvA toestemming gegeven om je collegegeld te incasseren?
  Nee, dan is dit het probleem. Zorg dat je dit eerst gedaan hebt.
 6. Ga je tandheelkunde (ACTA) of aan de Amsterdam University College (AUC) studeren?
  Ja, dan is dit het probleem. Wanneer je tandheelkunde of aan het AUC gaat studeren kun je niet deelnemen aan Intreeweek 2021 door de eigen introducties van deze opleidingen.
 7. Heb je in het verleden ingeschreven gestaan bij de UvA?
  Ja, dan is dit het probleem. Stuur ons een mailtje via intree@uva.nl.  Wanneer je een tweede studie start naast je huidige bachelor, kun je helaas niet meedoen aan Intreeweek 2021.
 8. Heb je nog geen antwoord gevonden voor het probleem? 
  Stuur een mailtje met je probleem naar intree@uva.nl. Indien het probleem is opgelost, dan ontvang je een mailtje van ons.

Na de registratie van je bachelor ontvang je een mail met een link op 5 juli. Je kunt met iDEAL of creditcard betalen.

Check de spam folder van je email. Je kunt ook kijken in je SIS-omgeving voor de link. Kun je de link nog steeds niet vinden? Neem dan contact met ons op via + 31 (0) 20 5253072 of intree@uva.nl.

Je ontvangt hiervan uiterlijk het weekend voor Intreeweek een mail over.

Een hybride Intreeweek kost 60 euro, een online Intreeweek kost 10 euro.  

De facultaire is een introductie vanuit de faculteit van je studie, deze is verplicht. Je ontvangt hier van je opleiding alle informatie over. Intreeweek is de officiële introductieweek van de UvA. Je kunt zelf kiezen of je hieraan mee wilt doen. Als je meedoet aan Intreeweek, ga je ook naar je facultaire introductie.  

Nee, het is niet verplicht om aan alle evenementen mee te doen. Je kunt zelf kiezen waar je heen wilt en waar niet. Het is echter wel leuk om aan alles mee te doen!  

Je kunt een ticket voor de hybride week alleen annuleren (en je geld terugkrijgen) indien de overheid het niet toelaat om naar Nederland te vliegen vanwege de coronamaatregelen. Dit kan tot en met 8 augustus. Verder is het niet mogelijk om je ticket voor de hybride week te annuleren en je geld terug te krijgen. Indien je een ticket voor de online week gekocht hebt, is het alleen mogelijk om deze om te zetten naar een ticket voor de hybride week. Dit kan tot en met 8 augustus. Een online ticket annuleren is niet mogelijk.  

Indien je niet langer aan de UvA studeert, wordt je ticket uiteraard geannuleerd en krijg je je geld terug. Ook dit moet voor 8 augustus gemeld worden. Daarna is een refund niet meer mogelijk. 

Ja, de groepjes worden gemaakt op basis van studie. Je mentor zal in principe ook van dezelfde studie zijn.  

FAQ VOOR BEGELEIDERS EN CREW

Super leuk dat je mee wilt doen als begeleider. Kijk voor meer informatie hier. 

Super leuk dat je wilt helpen bij Intreeweek als crew member. Kijk voor meer informatie hier

Ja dat kan. Wij koppelen je dan aan een medebegeleider zodra de inschrijvingen gesloten zijn.

Ja, dat kan! De voorkeur gaat echter uit naar een medebegeleider van dezelfde studie.

Ja, je moet aanwezig zijn in Amsterdam.

Je hoort dit tussen 10 en 13 augustus.