Hoe overleef ik de Intreeweek?

Nog 1.. 2.. 19 nachtjes slapen en dan begint de week die voor altijd in je geheugen gegrift zal staan. Een week waarin jij je nieuwe studiegenootjes leert kennen en waarin alleen gelach, gegier en gebrul zich de ronde zal doen. Nee, de Intreeweek is geen herhaling van dat ene jeugdkamp waar je als achtjarig kind tierde en jankte alsof je leven ervan afhing toen je moeder je pas twee minuten had achtergelaten. Nu ben je volwassen en zal je vol goede moed beginnen aan deze week. Maar om je even goed gerust te stellen, heb ik hier vijf gouden tips op een rijtje gezet om de week helemaal goed en (tamelijk) gezond door te komen:

1. Neem (ALS-JE-BLIEFT) je telefoon ten alle tijden opgeladen mee. En dit niet alleen om soms wat ongemakkelijke momenten te moeten doorstaan door net te doen alsof je druk met je vrienden aan het appen bent terwijl je eigenlijk 1000 keer opnieuw die ene foto van je moeder op Facebook aan het liken bent. Dit is ook omdat het mogelijk is dat je met je gekke hoofd de weg kwijtraakt en daarbij ook je studiegenoten en je begeleiders. En wie gaat je dan de weg wijzen? Inderdaad! Google Maps. Houd je telefoontje dus goed en opgeladen bij je.

2. Wat ook erg handig is, is een flesje water. Aangezien het nog steeds zomer is in de Intreeweek, kan het erg warm worden. Sommige pre-studenten raken tijdens deze hitte uitgedroogd en hebben behoefte aan water. Dus jij ook. En niet alleen is het een goede manier om gehydrateerd te blijven, maar ook om nieuwe vrienden te maken! Want hoe vaak hoor je wel niet de irritante vraag: “Heeft iemand wat water?” En dan ben jij degene die kan zeggen: “Ja, ik! Laten we voor eeuwig vrienden zijn!” Geweldig toch?

3. Als jij met je groepje lekker ’s avonds in een fout café staat te grooven op die laatste hit van Dré Hazes, wil je natuurlijk ook een keer kunnen zeggen: “Rondje van mij!” Misschien heb je na de eerste milliseconde nadat je dat zei al spijt, omdat jij je realiseert dat er nog maar precies €12,31 op je rekening staat. Nou, mooi niet! Want omdat jij je dat tijdens het lezen van deze blog realiseert, kun je NU met je luie kont van de bank afkomen en nog even snel die laatste paar uurtjes werken, zodat jij straks door die extra barkie wel tachtig rondjes kunt geven!

4. Bereid een paar zinnetjes voor die je bij de eerste ontmoeting van je groepje en begeleiders kunt gebruiken. Want niks is zo kneiter ongemakkelijk als dat moment dat je niet meer weet wat je moet zeggen. Als je niet meer weet wat je moet zeggen, kraam je namelijk de meest rare dingen uit. “Ik heb een roze onderbroek aan, SHIT!” Wat moeten je begeleiders en studiegenoten wel niet van je denken?! Beter goed voorbereid zijn toch?

5. En dan de laatste gouden tip: breng een goed humeur mee. Ja ik weet het, erg cliché. Maar zorg er gewoon voor dat je ’s ochtends goed bent wakker geworden met een kop koffie en een flinke plens water in je gezicht, zodat de rest van je groepje niet meteen hoeft te huilen wanneer jij ze met je chagrijnige hoofd bij de eerste ontmoeting een blik geeft die kan moorden.

Met deze tips moet het allemaal goed komen. Heel veel plezier tijdens de Intreeweek!

Liefs, Janine