One Love Manchester

Op 22 mei 2017 vond een aanslag plaats in de Manchester Arena, Engeland. Het concert van de Amerikaanse zangeres Ariana Grande was net tot een einde gekomen toen achteraan in de zaal een doffe explosie klonk. De 22-jarige Britse moslim Salman Abedi pleegde een zelfmoordaanslag. Bij de aanslag vielen tenminste 22 doden, waaronder jonge kinderen die hun idool Ariana Grande voor de eerste keer live zagen optreden.

Twee weken na de aanslag vindt het One Love Manchester concert plaats, georganiseerd door Ariana Grande. Aan het concert doen grote namen mee, zoals Robbie Williams, Katy Perry en Justin Bieber. Vooraan tegen de dranghekken is plaats gemaakt voor de mensen die aanwezig waren bij het concert op 22 mei. Ze worden geïnterviewd en er wordt gevraagd naar hoe zij zich voelen twee weken na de aanslag: ‘I think it’s good to stand together and I think we all need this concert to feel better as well. All these people standing here (in the front) are the people who were there during the attack and I think it’s important to be together and to feel better, to sing loud, to cry and to pay tribute together.’

Aan het einde van het concert zingt Ariana Somewhere over the rainbow en One Last Time. Het hele publiek is geëmotioneerd. Manchester heeft die nacht veel gehuild en de hele wereld huilde mee. Maar tijdens het concert zijn er niet alleen tranen gevallen. Er is ook veel gelachen. Iedereen voelde zich verbonden met elkaar en daarmee werd het leven gevierd. ‘Tonight it’s only about love’ zei Ariana tegen het publiek. En die liefde was te voelen, ook voor de miljoenen mensen die thuis het concert op de televisie bekeken. De aanslag in de Manchester Arena heeft veel mensen diep de grond in gestampt, maar het belangrijkste is dan om elkaar weer op te rapen en samen sterk te staan. Kwaad bestrijdt je niet met kwaad, maar met liefde.

Liefs, Janine

One Comments

  • Sophie 08 / 06 / 2017

    Prachtig geschreven!

Comments are closed.