SOS: Hoe overleef je je examenreis?

Hey you! Je bent student in spé en kijkt natuurlijk (net als wij) ont-zet-tend uit naar de Intreeweek, maar eerst moet je die examens nog even vlammen en daarna ga je – uiteraard – ook nog op examenreis. Of je eind mei nou naar Albufeira, Lloret, Cherso of naar El Arenal op Mallorca gaat: dit reisje wordt heftig (trust me on this one). Goede voorbereiding is dus nodig. Gelukkig denken wij van Intree altijd met jullie mee en hebben we voor jullie wat do’s en don’ts uiteengezet. Lees gauw verder!

 

Het is nu nog maar half maart en je bent vast nog niet bezig met je vakantie, maarrrr de tijd gaat sneller dan je denkt! Vergeet niet dat je vlak na je eindexamens al vertrekt, je bent dan gaarder dan gaar. Als je er dan pas achterkomt dat je nog geen goed sluitende koffer hebt en je bikini van vorig jaar eigenlijk ook niet meer kan ben je niet blij met jezelf. So the time is now! Denk in ieder geval alvast na over wat je allemaal nodig hebt voor een week feesten, dan weet je ook ongeveer hoeveel geld je daaraan kwijt zal zijn (je hebt nu nog even om te sparen ;)). De volgende 5 dingen mogen in ieder geval NIET ontbreken in je koffer:

1. Zonnebrandcrème: ga lekker bakken op het strand, maar kom alsjeblieft niet terug als een kreeft.

2. Voorbehoedsmiddelen (dit punt heeft geen uitleg nodig denk ik).

3. Money belt / fanny pack: het ziet er misschien niet uit, maar moneybelts kun je onder je kleren dragen. Zo heb je je belangrijke pasjes (pinpas, ID, zorgpas, kamersleutel) altijd bij elkaar en raak je ze minder snel kwijt.

4. Wegwerpcamera’s: kosten en paar euro en je maakt kiekjes die je je leven lang zal bewaren. Zeker een aanrader!

5. Warme kleding: het is overdag waarschijnlijk heerlijk warm, maar het kan ‘s avonds en ‘s nachts natuurlijk afkoelen. Vooral als je aan de kust zit is het fijn om ook 1 of 2 shirts met lange mouwen en een lange broek of rok mee te hebben.

Op reis is het belangrijk om genoeg te drinken, stay hydrated kids! En let ook een beetje op je voeding, dan kom je je week beter door. Het is sowieso handig om wat snacks en flesjes drinken in te slaan bij de lokale supermarkt. Als je elke keer op een terrasje moet gaan zitten als je dorst hebt tikt dat aardig aan… Over geld gesproken, spreek een budget af met jezelf anders loopt het de spuigaten uit en leef jij na je vakantie de rest van de maand op water en brood.

De belangrijkste tip: geniet! Na weken leren, stressen en examens maken heb je dit reisje zeker verdient. Dus neem het ervan en koester de leuke, hilarische momenten met je vrienden. Want hoewel je het je nu misschien nog niet voor kunt stellen staat je na de zomervakantie echt een ander leven te wachten. Je middelbare school-BFF’s verhuizen misschien naar andere steden dan waar jij gaat studeren en/of worden lid bij een vereniging. Dan begint de transformatie van BFF naar VVV’tje… Dus dit reisje is ook een soort afscheid van je oude vertrouwde leventje.

 

Tot slot: better be safe than sorry. Ik wil niet als je moeder klinken maar er gebeuren nogal eens wat ongelukken op dit soort reizen en het leven is kostbaar. Daarnaast wil je je vakantiebestemming ook niet met jeukende edele delen verlaten dus ook wat dat betreft: be safe!