Vrijheid blijheid

Het is weer woensdag, dat betekent: tijd voor een nieuwe blog! Inmiddels is het alweer meivakantie en ben je zeker keihard aan het stampen voor het eindexamen wiskunde dat steeds dichterbij komt, maarrr dat betekent niet dat er geen tijd is voor wat ontspanning. Hopelijk ben je alweer een beetje uitgerust van de b-day van onze koning want wij hebben al onderzocht wat de leukste Amsterdamse feestjes van aankomende maand zijn. Wat zeker is, is dat ze in het teken van Bevrijdingsdag zullen zijn. Op 5 mei viert heel Nederland de verlossing van de Duitse onderdrukker en daarmee het einde van de Tweede Wereldoorlog. Ons land staat op deze dag in het teken van de vrijheid. Dit jaar is Nederland 73 jaar een vrij land en dat moet gevierd worden. We weten allemaal welke stad het beste is in dingen vieren… uiteraard het alom geliefde Amsterdam. Hieronder vind je de drie grootste evenementen in Amsterdam die op 5 mei plaatsvinden:

1. Het Vrije Westen

Dit jaar viert dit festival de vrijheid van Nederland met maar liefst zeven podia in het Westerpark. De muziekstijl op het hoofdpodium is een mix van blues, dance, funk en soul maar er komen verschillende DJ’s en bandjes dus er is voor ieder wat wils. Daarnaast zijn er gezellige marktjes waar je langs kan slenteren en zijn er uiteraard genoeg plekken waar je van een lekker hapje en drankje kan genieten. Een aanrader dus!

2. Het Amsterdams Verbond

Dit festival zal plaatsvinden bij de Tuinen van West (in de buurt van Geuzeveld). De grote jongens uit het Amsterdamse nachtleven hebben hun krachten gebundeld om hier een te gek festival neer te zetten. Er zullen vier podia zijn en de line-up wordt onder andere geregeld door Club NYX, Chicago Social Club en Vunzige Deuntjes. Dus: hitjes gegarandeerd! Een ander leuk en uniek dingetje: om 20.00 uur gaat alle muziek uit en wordt de vrijheid gevierd door twee minuten lang samen met het publiek een zo groot mogelijk kabaal te maken. Naast lekker djensen wordt er op dit festival dus ook echt stilgestaan bij de vrijheid die we tegenwoordig hebben in Nederland. Vet om een keer mee te maken!

3. Vrijland

Zin in een feestje op het strand, dan is Vrijland het festival voor jou! Dit festival viert de vrijheid namelijk op het stadsstrand Blijburg aan zee. De line-up bestaat vooral uit lokale artiesten en wordt aangevuld door enkele internationale talenten. Dit jaar zal er onder andere een Open Air Reggae-stage en een Disco Dolly stage zijn. Naast goede muziek is er ook een markt in de vorm van pop-up winkeltjes en worden er kunstzinnige acts opgevoerd in een mini theater.

Hoewel de kaartjes voor veel festivals al zijn uitverkocht heeft Ticketswap nog een groot aanbod! Daarnaast kan een oproep op Facebook ook nog wel eens helpen. Gun jezelf nog even een dagje ontspanning, geniet van de muziek, slenter langs marktkraampjes en laat de examenstress nog éven van je afglijden. Dan beloven wij je volgende week weer wat tips toe te spelen om je examens te overleven.

Veel liefs,

Commissie Intree